mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ile Aç-Kapa Alan Yapımı
Bu yazımda Jquery ile hazırlamış olduğum aç-kapa alan yapımını anlatmaya çalışacağım. Son zamanlarda jquery ile bu türlü uygulamalara bakamıyordum. Bu uygulamayı hazırlayarak bu araya son verdim. Aslında hazırladğım uygulama accordion uygulamasına benzemekte. Ancak accordion uygulamasından farklı bir uygulama. Accordion uygulamasında sadece bir alan aktif olabiliyor. Bu uygulamada ise her alan aynı anda aktif olabilmekte. Bu uygulamanın benzerlerini birçok blogda ve sitede gördüm. Kullanışlı bir uygulama. Şimdi ise kodlarımıza ve nasıl yaptığıma bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Web Service ile Ajax İşlemleri
Bu yazımda jquery ile ajax işlemlerimizde web service kullanmayı göreceğiz. Daha önce hazırlamış olduğum tüm ajax uygulamalarında ve örneklerde ajax işlemi için her sayfanın kendi kodlarının bulunduğu kod dosyasını kullandım. Ancak bazı durumlarda bu durum pek kullanışlı bir durum olmuyor. Mesela; masterpage içinde ajax işlemleri yapmak istersek bu işlem için masterpage'i kullanacak tüm sayfaların kod taraflarında ajax için kod yazmamız gerekir. Ancak bunu engelleyip daha fonksiyonel çalışmak için web service kullanabiliriz. Böylece projelerimize esneklik kazandırabiliriz. Şimdi ajax işlemleri için web service'i nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 03 Ocak Cumartesi 2009 12 27701 3,5
Jquery ile Kayan (Floating) Alan Yapımı
Bu yazımda jquery ile kayan (floating) alan yapımını anlatmaya çalışacağım. Birçok haber sitesi ve blog da gördüğüm bu uygulamayı jquery ile hazırladım ve sizlerle paylaşıyorum. Aslında css yardımı ile sayfanın bir yerinde sabit duran bir alanı yapabiliriz. Ancak css ile yaptığımız bu alan her zaman sabit olarak durmaktadır. Javascript yardımı ile yapacağımız uygulama da ise sayfanın scroll olması durumunda belli bir yerde olması gereken alanımız slayt şeklinde hareket ederek yerine geliyor. Böylece css ile yaptığımız uygulamaya göre daha görsel bir alan elde ediyoruz. Şimdi bu uygulamayı nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net ve Veritabanı Kullanarak Slayt Hazırlama - Örnek Uygulama
Bu yazımda hazırlamış olduğum slayt uygulamasını anlatacağım ve bu çalışmayı sizlerle paylaşacağım. Asp.net ve veritabanı kullanarak slayt uygulaması hazırlamayı göstermeye çalışacağım. Slayt hazırlamak için daha önce sitemde de yazmış olduğum multiupload yöntemini kullanacağım. Upload ederken hem resim / fotoğrafları upload edeceğiz hem de her bir foroğraf / resim için thumbnail oluşturacağız. Slayt oluştururup slayt hakkında bilgileri ise veritabanında tutacağız. Veritabanında her slayt için bir satır kullanacağız. Slayt içinde yer alan fotoğraf / resim isimlerini bir karakter yardımı ile birleştirip string olarak tek bir alanda tutacağız. Böylece veritabanını en iyi şekilde kullanmış oluyoruz. Slaytları da kullanıcıya sunarken jquery ile lightbox fotoğraf slaytını kullandım. Her slayt fotoğraflarını grup halinde kullanıcya sunabiliyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery, Ajax ve FaceBox ile Edit Update Uygulaması - Örnek Uygulama
Jquery, Ajax ve FaceBox ile Edit Update Uygulaması - Örnek UygulamaDaha önce hazırlayıp duyurmuş olduğum Jquery, Ajax ve FaceBox ile hazırladığım edit update uygulamasını dosyalarıyla beraber sizlerle paylaşıyorum. Asp.net ile jquery ve ajax işlemlerini kullandığımız güzel bir proje oldu. Bu projede en önemli nokta Asp.net kontrolü olan User Control (kullanıcı kontrolleri)'leri ajax işlemlerinde etkin biçimde kullanmak. Aslında bu uygulama tamamen ajax ile User Controlleri kullanmaya dayanıyor. Bu yöntem ile bu uygulamayı ve buna benzer birçok uygulamayı rahatlıkla geliştirebiliriz. Ajax ile uygulama geliştirmek isteyen ayrıca ajax'ı kullanmayı öğrenmek isteyenler için güzel bir çalışma diyebilirim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Aralık Cumartesi 2008 12 22656 4,3
Jquery ile Haber Manşet Alan Yapımı (Manşet Uygulamam)
Son günlerde jquery ile hazırladığım uygulamaları paylaşmaktayım ve bu paylaşımlara hazırladığım manşet uygulaması ile devam ediyorum. Son paylaşımlara benzer olarak bu uygulamyı da jquery ve javascript setInterval ve setTimeout fonksiyonları ile hazırladım. Ortaya kullanışlı ve güzel bir çalışma çıktığını düşünüyorum. Umarım hoşunuza gider.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 15 Aralık Pazartesi 2008 69 63629 4,4
Önceki 1 2 3 ... 9 10 11 12 13 ... 18 19 20 Sonraki
Hata yapmayan bir insan genellikle hiçbirşey yapmıyordur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009