mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Oracle E-Book (3 Adet)
Oracle E-Book (3 Adet)Okulda aldığımız veritabanı uygulamaları dersinde hocamızın bizlere vermiş olduğu Oracle hakkında 3 adet e-booku sizlerle paylaşıyorum. Oracle hakkında başvurabileceğimiz en iyi kaynaklar diyebiliriz. Oracle her ayrıntısı ile ele alınmış. Hiç bilmeyen biri bu kaynaklar ile Oracle öğrenmeye ve kullanmaya başlayabilir.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Aralık Cuma 2008 11 26161 4,9
Jquery ile Değişir Alan Yapma
Bu yazımda bir önceki yazımda anlattığım setInterval fonksiyonu ve jquery'yi kullanarak değişir alan yapacağız. Bu uygulamayı bir çok yerde kullanabiliriz. Örnek verecek olursak; haber başlıklarını göstermek için, harhangi bir blogdan siteden aldığımız rss başlıklarını göstermek için, resim - fotoğraf slaytı hazırlamak için veya manşet alanlar yapmak için bu uygulamayı kullanabiliriz. Kodlarımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 10 Aralık Çarşamba 2008 9 24315 4,6
Jquery ve Ajax ile FaceBox Kullanımı
Geçtiğimiz yoğun dönemde birkaç ödev üzerinde çalışırken hem arkadaşlarımın hem benim ihtiyacım doğrultusunda ajax ve facebox ile ilgili bir uygulamaya ihtiyaç duyduk. Bende bu ihtiyaç doğrutulsunda basit bir uygulama yaparak Ajax ve Facebox kullanımını anlatacağım. Öncelikle yaptığım uygulamada yazarlar ve kitaplar var. Kitapları görüntülerken yazarlar hakkında bilgi almak için kitabın yazarının ismine tıkladığımızda ajax ile yazar bilgilerini çekip, facebox ile kullanıcıya sunuyoruz. Böylece kullanışlı bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Ayrıca örnekte veritabanı ilişkileri de mevcut. Bu bakımdan zengin bir uygulama oldu.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net ile Dinamik Site Yapımı (Örnek Uygulama)
Bir arkadaş benden sitemde kullandığım kategorileme mantığını yani dinamik bir site mantığını sordu. Bunun üzerine ben de hem arkadaşımız hem de bu konuyu merak edenlere bir çözüm bir örnek olması için basit bir uygulama yaptım. Bu uygulamada access veritabanı kullandım. Örnek; dinamik bir siteyi nasıl yapacağımızı gösteren bir uygulama oldu. Aşağıdaki linkten uygulamayı indirebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Aralık Pazartesi 2008 44 143267 4,3
Asp.net Uygulamalarında Namespace ve Class Kullanımı
Web ile uygulamalar geliştirmeye devam ettikçe gördüm ki birçok kez aynı kod bloğunu tekrar tekrar yazıyorum ve gereksiz zaman ve kaynak kaybına neden oluyorum. Bunları önlemek için .Net'in sunmuş olduğu güzelliklerden faydalanarak yapmış olduğum proje veya uygulamalarda ilk işim kendi namespace'mi ve class'larımı oluşturmak oldu. Böylece yaptığım uygulamaları daha fonksiyonel daha anlaşılır daha ekonomik duruma getirdiğimi kısacası optimize ettiğimi düşünüyorum. Bu yazıyı da .Net ile ilgilenenlere faydası olabilir diye hazırladım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » .Net için Hazırlanan MySql Connector Güncellendi
Asp.net MySql Connector 5.2 GüncellendiNet uygulamalarında Mysql kullanmak için hazırlanmış olan Mysql Connector güncellenmiş ve yeni özellikler eklenerek eksiklikleri tamamlanmış. Benim de kullandığım Mysql Connector 5.2 sürümü güncellenmiş ve MySql.Data.dll dosyası olarak yine kullanıma sunulmuş. Ayrıca .net ortamında hazırlanmış olan dll dosya projesine ve dll dosyasına aşağıda vereceğim linkten ulaşabilirsiniz. Ayrıca MySql.Data.dll dosyasından farklı olarak MySql.Web.dll dosyası hazırlanmış ve bu dll altında Profile space'i (membership için), Security ve Common (transaction ve gelişmiş  veritabanı uygulamaları için ) space'leri yer alıyor. MySql.Data.dll ve MySql.Web.dll dosyaları ile artık .net uygulamalarımızda MySql veritabanını çok rahat kullanabiliriz. Şu an bu duyuruyu yapıyorum. Ancak önümüzdeki günlerde bu yenilikleri tek tek inceleyip, faydalı olan bilgileri sizlerle paylaşacağım. Ayrıca MySql'in kendi sitesinden indirebileceğimiz dosyalar arasında dll dosyaları, dll dosyalarının projesi ve kodları ile bunların kullanımı anlatan küçük bir e-book var.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Kasım Salı 2008 8 18580 3,3
Önceki 1 2 3 ... 10 11 12 13 14 ... 18 19 20 Sonraki
Ne edersen kendine, edersin kendi kendine.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009