mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Visual Studio 2008'de Copy Source as HTML Kullanma
Eğer programlamayla uğraşıyor ve kodlarımızı internet üzerinde paylaşıyorsak, bu kodları visual studio'daki görünümü ile web yayınlamak için bu programı kullanıyoruz. Bu programı Visual Studio 2005'te kullanmak için buradaki siteden indireceğimiz setup işimizi hallediyor. Ancak Visual Studio 2008'te kullanmak için ayarları kendimiz yapmak zorundayız. Bu ayarlar şu şekilde olmalı:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Eylül Cuma 2008 7 14716 5,0
Linq for Visual C# 2008 (E-Book)
Linq for Visual C# 2008 (E-Book)Linq (Language Integrated Query)Türkçe anlamı; dil ile bütünleşik sorgulama altyapısı olan ve C# 3.5 ile gelen bir özellik. Daha önce C# 2.0 ile de kullanılabiliyordu. Bu yapı ile veritabanı uygulamaları veya herhangi veri uygulamalarını gayet basit gayet anlaşılabilir şekilde yapabiliyoruz. Son günlerde bu konu üzerinde çalışmaya başladım. Önümüzdeki günlerde bu konu üzerine çalışmalarım devam edecek ve bu konuda örnekleri burada bulabileceksiniz. Bu yapıyı öğrenmeye çalıştığım kaynaklardan birini de sizlerle paylaşmak istedim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Eylül Cuma 2008 1 15414 5,0
PDF Oluşturucu (CutePDF Writer)
Bu günlerde staj raporunu yazıyorum ve word ile yazacağım bu raporu pdf formatına çevirmemn gerekiyor. Bunun için araştırma yaptım ve birçok program buldum. Ancak çoğunu paralı oldukları için kullanamadım. Sonunda CutePDF Writer isimli bu programı buldum. Ücretsiz bir program ancak kullandığınız zaman bir kaç reklam açıyor ama olsun. Sorunsuzca dosyaları pdf formatına dönüştürüyor.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Eylül Pazar 2008 1 13521 3,0
Jquery in Action (E-Book)
Jquery in ActionSon günlerde üzerinde durmaya önem verdiğim jquery hakkında güzel bir kaynak. İnternette çok sık duyulan ancak ticeret sitelerinde karşımıza öıkan bu kaynak ile jquery hakkında kendinizi kısa zamanda geliştirebilirsiniz. Bende önümüzdeki günlerde jquery hakkında yapacağım uygulamaları sizlerle paylaşacağım.

Kitabı ben upload ettim ve boyutu 25 mb civarı olduğundan rapid e upload ettim. İndirmek için aşağıdaki adresi kullanabilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Ağustos Çarşamba 2008 2 15490 5,0
Foundations of Asp.net Ajax (E-Book)
Foundations of Asp.net Ajax (E- Book) Asp.net ve ajax hakkında arşivimden bir kaynağı daha sizlerle paylaşıyorum. Yine güzel bir kaynak. Ajax hakkında eksikliklerinizi giderebilir, kendinizi daha iyi geliştirirsiniz.

Buradan indirebilirsiniz.

İyi Çalışmalar!
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 21 Ağustos Perşembe 2008 3 12405 0,0
Silverlight 2 Visual Essentials (E-book)
Silverlight 2 Visual Essentials E-book arşivimden silverlight ile ilgili güzel bir kaynak. Silverlight öğrenmek  ve yeni başlayanlar için güzel bir kaynak. Silverlight hakkında herşeyi baştan sona anlatan bu kaynağa buradan ulaşabilirsiniz.

İyi Çalışmalar!
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 19 Ağustos Salı 2008 1 12603 5,0
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009