mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Building XNA 2.0 Games (E-Book)
Building XNA 2.0 Games (E-Book)Microsoft XNA oyun geliştirme platformu ile artık çok daha rahat oyun geliştirilebiliyor. Bende arkadaşlarla beraber XNA ile ilgilenmeye başladık. Bunun için öncelikle kaynaklar edindik. Daha sonra ise XNA editörünü kurmamımız gerekti. XNA editörü Visual Studio ile beraber çalışmakta. Bir XNA projesini tıpkı C Sharp projesi gibi oluşturulmakta. Ayrıca XNA editörü DreamSpark projesi ile ücretsiz olarak anlaşmalı üniversite öğrencileri tarafından indirilebiliyor. Bende XNA ile ilgili olarak elime geçen ilk güzel kaynağı sizlere sunuyorum. Bu kaynak ile XNA 2.0'ı en baştan öğrenmeye ve kendinizi oyun programramlamada geliştirmeye başlayabilirsiniz. Kitap gayet anlaşılır ve örneklerle XNA'i bizlere daha anlaşılır ve daha basit olarak sunuyor.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Ekim Pazartesi 2008 6 13917 5,0
Hazırladığım Staj Raporu
Türk Telekom Ankara İl Genel Müdürlüğü'nde yapmış olduğum birinci stajım için hazırladığım ve okula teslim etmem raporu sizlerle paylaşıyorum. Rapor hazırlayacaklara örnek olması için ve içindeki bilgilerin bazılarına faydalı olabileceğini düşünüyorum. Raporda bahsettiğim ana konular ise; "Ağ Kavramları", "XDSL Teknolojileri", "IP Adresleri ve Alt Ağlar".
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 26 Ekim Pazar 2008 3 29618 4,0
Asp ile Basit Login Kontrolü
Bu yazımda asp ile hazırladığım basit bir login kontrolünü ve nasıl yaptığımı sizlerle paylaşacağım. Okulda aldığım İnternet Programlama dersinde Asp öğreniyoruz. Bir kaç hafta geçti ve artık asp ile rahatlıkla uygulamalar geliştirme aşamasına geldiğimizi düşünüyorum. İlk olarak Session kullanarak basit bir login kontrolü hazırladım. Şimdi yaptıklarımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 24 Ekim Cuma 2008 6 35863 3,0
Professional Visual Studio 2008 (E-Book)
Professional Visual Studio 2008 (E-Book)Visual Studio 2008 hakkında tüm bilgileri içeren güzel bir kaynak. Visual Studio 2008 ile kullanabileceğimiz tüm eski ve yeni teknoljileri nasıl kullanacağımızı örneklendirerek anlatan bir kitap. Silverlight, Lin to Sql, Ajax gibi teknolojilerin ve yaptığımız programların, uygulamaların daha güvenli daha kullanılır olması için  neler yapacağımızı belirten güzel bir kaynak. Ayrıca arşivimizde olması gereken her an ihtiyaç duyabileceğimiz kaynaklardan biri daha.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Ekim Perşembe 2008 13 23038 5,0
Jquery İnner Fade Uygulaması
Bu yazımda jqeury ile inner fade uygulamasını nasıl kullanabileceğimizi göstermeye çalışacağım. Bu uygulama ile genelde haber sitelerinde kullanılan haberlerin başlıklarını tek tek gösterimi gibi bir uygulama, fotoğraf ve resimler kullanarak hoş bir slayt veya slayt şeklinde manşetler oluşturabiliriz. Son günlerde jquery'i görsel olarak kullanabileceğimiz uygulamaları örnek veriyorum. Bu uygulama da bunlardan birisi. Oldukça kullanışlı ve güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Kodlarımıza ve yapmamız gerekenlere bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » C Sharp 3.0 in a Nutshell (E-Book)
C Sharp 3.0 in a Nutshell (E-Book)C Sharp hakkında yine güzel ve güncel bir kaynak. C Sharp 3.0'ı güncel olarak anlatan, internette birçok reklamı ve tanıtımı yapılan güzel kaynaklardan birisi. İnternette dolaşırken karşılaştım ve incelediğimde içeriği, konuları oldukça hoşuma gitti. İlgilendiğim ve ilgilenmeyi düşündüğüm konuların çoğunu barındırdığını gördüm. Bu güzel kaynağı sizlerle de paylaşmak istedim. Güncel ve yeni olması C Sharp ile ilgilenenler veya eksiklerini kapatmak isteyenler için oldukça faydalı olacak. Ayrıca arşivimizde bulunması gereken kaynaklardan biri daha olduğuna inanıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 15 Ekim Çarşamba 2008 4 13896 1,0
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009