mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ile Tab Kontrol Uygulaması
Son günlerde bitirmem gereken proje için birçok uygulamaya göz attım. Bunlardan birkaçını paylaşmıştım. Şimdi ise bir uygulamayı daha sizlerle paylaşacağım. Bu uygulama da jquery ile tab uygulaması. Yapmam gereken projede kullandığım oldukça faydalı ve oldukça güzel bir uygulama. Tamamen jquery ile yapılabiliyor. Ekstra javascript kodlarına gerek yok. Sadece tasarım için css dosyası kullanıyoruz. Şimdi bu uygulamayı yapmak için gereken kodlara bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 22 Kasım Cumartesi 2008 3 22573 5,0
Jquery ile LightBox Slayt Uygulaması
Son günlerde sitemi yenilerken fotoğraf galerisi bölümünü yenilememiştim. LightBox Slayt sistemini kullanıyordum ancak orada prototype javascript kütüphanesi ve ekstra javascript dosyalar kullanılıyordu ve yüklenmesi geç sürüyordu. Bu sepeble araştırdım ve LightBox olayının jquery ile de yapıldığını gördüm ve hemen Galerim bölümüne entegre ettim. Kullanışı diğer lightbox slaytı ile aynı ama boyut ve dosya olarak küçük bir uygulama olmuş. Bu uygulamayı nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Visual Studio'da Daha İyi Kodlama için Temalar
Bu yazımda Visual Studio ile kodlama yaparken kullanabileceğimiz renk düzenlerinden bahsedeceğim. Öncelikle yaptığım araştırmalar sonucu rahat kodlama yapmak için arka planın koyu renk olması gerektiği ve kodlarımızda ki değişkenler kontrol adları gibi özelliklerin de birbirinden ayırt edebilecek kadar farklı renklerde olması gerektiğini farkettim. Bunun için bulduğum 3 adet (siyah ağırlıklı) visual studio temalarını sizlerle paylaşıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Learning Asp.net 3.5 (E-Book)
Learning Asp.net 3.5 (E-Book)Son günlerde gezdiğim sitelerde birçok kez karşılaştığım bu kaynağı sizlerle paylaşıyorum. En güncel kaynaklardan biri ve Asp.net'i her yönü ile ele almış ve tüm detayları güzel bir şekilde anlatan bir kaynak. Güncel olması da ayrı bir avantajı. Örnekler Visual Studio 2008 ile anlatılmış. Asp.net 3.5, Ajax, Linq ve .net ile site hazırlama konularını çok detaylı biçimde anlatan güzel ve güncel bir kaynak. Birçok yabancı blogda ve sitede karşılaştım. Bu yüzden bu kaynağı sizlerle de paylaşıyorum. Ayrıca arşivimizi genişletmek için sahip olacağımız en iyi kaynaklardan birisi.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Kasım Cuma 2008 20 24533 3,0
Asp ile FCK Editör Kullanımı
Bu yazımda Asp ile html metin editörü FCK Editörü nasıl kullanabilceğimizi göstermeye çalışacağım. Daha önce buradaki yazımda Asp.net ile nasıl kullanacağımızı anlatmıştım. Bir arkadaşımızın isteği üzerine FCK Editörü Asp ile nasıl kullanacağımızı araştırdım ve hemen sonuca ulaştım. Asp ile nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Kasım Cumartesi 2008 67 57809 3,2
XNA Game Studio Creator's Guide (E-Book)
XNA Game Studio Creator's Guide (E-Book)Microsoft XNA oyun geliştirme robotu hakkında güzel bir kaynağı daha sizlerle paylaşıyorum. Bilgisayarıma XNA'i kurduktan sonra XNA ile kaynaklara çok sık olmasa da bakmaya ve birşeyler öğrenmeye çalışıyorum. Sınavlarım tamamlandıktan sonra ise XNA ile oyun geliştirmeye başlamayı düşünüyorum. Yaptığım uygulamaları da buradan takip edebilirsiniz. Uygulama geliştirmek için kaynaklara göz atmaya devam ediyorum. Sizlerle paylaştığım XNA hakkındaki ikinci kaynak ve oldukça faydalı. XNA ile ilgili ve oyun programlamada kullanılacak her yöntem ele alınmış. Bu kaynak ile çok rahat XNA uygulamaları yapabilir hale gelebiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Kasım Cumartesi 2008 6 14321 2,7
Önceki 1 2 3 ... 11 12 13 14 15 ... 18 19 20 Sonraki
Hata yapmayan bir insan genellikle hiçbirşey yapmıyordur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009