mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Sitemi Yeniden Yapıyorum
Sitemi yapalı fazla olmamasına karşın kendime yeni bir site hazırlıyorum. Yeni bir site yapıyor olmamın birçok nedeni var. Blog tarzı bir site yapacağım. Hazır sistem kullanmayacağım ama hazır sistemler gibi bir blog sistemi yapıyorum. Kodlarımı tamamen kendim yazıyorum. Büyük oranda kodları tamamladım. Sıra detaylarda ve yönetim panelinde. En kısa sürede bitirip yayına koymayı planlıyorum. Bu sistemde şimdiki siteme ek olarak etiket sistemi ekledim, tasarımı biraz değiştirdim ve kullanıcıların sitedeki yazılara daha iyi ulaşmalarını sağlamak için veritabanı ilişkileri kullandım. Ayrıca veritabanı sistemi olarak Mysql kullandım. Gayet iyi bir veritabanı sistemi. Önceden çok uzun kodlarla yaptığım veya anlamakta güçlük çektiğim ilişkileri mysql`de çok rahat anladım ve yaptım. Zaman içerisinde mysql ve veritabanı hakkında paylaşımlarıma ağırlık vereceğim.
Yeni sitemi en kısa sürede yayına koymayı düşünüyorum. Yaptığım sistemin bana uzun süre yeteceğini düşünüyorum. Sadece disayn konusunda eksiklikler olabilir. Bu sorunlarıda zaman içerisinde gidererek yaptığım bu sistemle umarım uzun süre paylaşıma devam ederim.

Bu süre içinde sizlerede iyi çalışmalar dilerim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Ağustos Salı 2008 3 10732 3,5
Ascii Generator dotNET
Bu program ile resimlerinizi karakterlerden oluşmuş bir text dosyasına çevirebilirsiniz. Daha doğrusu bir text dosyasında resminizin karakterlerden oluşmuş görüntüsünü elde edebilirsiniz. Programın boyutu oldukça küçük. Setup olmadan direk çalıştırabiliyorsunuz.

Buradan daha fazla bilgi alabilir ve programı indirebilirsiniz.

İyi Çalışmalar!
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 09 Ağustos Cumartesi 2008 0 11615 1,0
Vectorel Wallpapers (10 Adet)
10 adet vektörel duvar kağıdı. Web projelerinizde, masaüstü bilgisayarlarınızda kullanabilceğiniz gayet hoş 10 adet vektörel duvar kağıdı.

Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Ağustos Cuma 2008 0 11723 0,0
Ücretsiz Site Araçları
Scrutinizethis sitesindeki araçlarla siteniz hakkında birçok bilgi edebilirsiniz. Burada birçok uygulama var. Daha doğrusu web sitesi için ücretsiz uygulamalar biraraya toplanmış. Bu uygulamalar ile siteniz test edebilir, sitenizin performansı, ulaşabilirliği, hızı, arama motorlarındaki durumu gibi birçok bilgiyi elde edebilirsiniz.

Scrutinizethis

İyi Çalışmalar!
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Ağustos Perşembe 2008 0 12288 0,0
Yeni Rektörümüz Prof. Dr. Rıza Ayhan
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Gazi Üniversitesi Rektörlüğüne atanan üniversitemiz Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rıza Ayhan, 6 Ağustos 2008 tarihinde düzenlenen devir-teslim töreni ile görevine resmen başladı. Yeni rektörümüze başarılar dilerim.

Yeni Rektörümüz Prof. Dr. Rıza Ayhan

Yeni rektörümüzün hakkında daha fazla bilgi edinmek için; kendi resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Ağustos Perşembe 2008 1 12029 0,0
Yükselme Zamanı!
Bugün hem adsl üyeliğimi hem de sitemin host paketini bir üst seviyeye çıkardım.
Son aylarda (4 - 5 aydır) adsl ücreti normalden fazla geliyordu ve hep standart ücret (40 ytl civarı) geliyordu. Ben de nasılsa aynı parayı ödeyeceğim diyerek adsl 1 Mbps 4 gb kota olan paketimi aylık 39 ytl olan yine aynı hızda fakat 6 gb kotası olan pakete yükselttim. Fazla para ödemektense aynı paraya daha fazla internet kullanırım dedim.
Bir diğer yükseltmeyi de sitemin hostunda yaptım. Mini paketten bir üst pakete (orta pakete) yükseltme yaptım. Sitemin büyümesi ve daha fazla alana ihtiyaç duymam nedeniyle bu yükseltmeyi yaptım.
Tabi bunlar için para gerekiyor. Şimdilik öğrenci harcıyla bunları karşılıyorum. Ancak en kısa zamanda kendime kazanç sağlayacağım fırsatları değerlendirmeyi düşünüyorum.

İyi Günler!
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 05 Ağustos Salı 2008 1 11203 1,5
Bazı yıkılışlar daha parlak kalkınışların teşvikçisidir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009