mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ve Ajax ile Yaptığım Uygulamalar Hazır
Jquery ve Ajax ile Uygulamalarım Hazır

Jquery ve ajax ile yapmış olduğum uygulamaları biraya topladım ve bu adreste yayına koydum. Daha önce sitemde anlattığım ajax uygulamalarını biraraya topladım ve hepsini birden görme fırsatı sunan bir sistem haline getirdim. Şimdilik sadece örnekler var. Daha sonra her birinin nasıl yapıldığını ve kodlamaları da yine aynı sistemde paylaşacağım. Ayrıca ek olarak geliştireceğim uygulamaları da eklemeye devam edeceğim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 03 Ekim Cuma 2008 8 15094 3,0
Geliştirdiğim Uygulamalar Bölümü
Sitemde son olarak "Geliştirdiğim Uygulamalar" adı altında bir sekme bir alan oluşturdum ve bu alanda şimdiye kadar geliştirmiş olduğum örnke proje ve uygulamaları sizlere tanıtacağım.

İlk olarak geliştirmiş olduğum proje ise "Jquery ve Ajax ile Fotoğraf Galerisi" uygulaması oldu. Geçen hafta aniden aklıma geldi ve 1 hafta içinde büyük bir bölümünü tamamladım. Ufak tefek eksiklikleri, hataları olsa da zaman içinde bunları giderip, güzel ve hatasız bir uygulama haline getirmeye çalışacağım. Bu uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 02 Ekim Perşembe 2008 5 12154 0,0
Ramazan (Şeker) Bayramınızı Kutlarım
Ramazan (Şeker) Bayramınızı KutlarımRamazan bitti ve tüm müslüman aleminin özlemle beklediği bugüne ulaştık. Tüm müslüman aleminin ve milletimizin bayramını kutlar, ailece sağlıklı, huzurlu ve mutlu nice bayramlar geçirmeyi dilerim.

Gerimizde mübarek ramazan ayını geride bıraktık. Benim açımdan oldukça faydalı bir ay oldu. Dilerim hep beraber daha çok ramazanlar geçirir ve bayramlar görürüz.

Tekrardan Ramazan (şeker) bayramınızı kutlar, sağlıklı, mutlu, huzurlu bir bayram dilerim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 29 Eylül Pazartesi 2008 1 11846 0,0
Türkiye 13. Zeka Oyunları Yarışması
İnternette gezinirken Türkiye Zeka Vakfı'nın düzenlemiş olduğu yarışmaya rastladım. Baktım ki sorular çok açık ve net ancak çözümleri zeka ve bilgi gerektiriyor. Yarışmaya ve sorulara buradan ulaşabilirsiniz. Soruları çözdüğünüz takdirde çözümleri bildiriyorsunuz. Ben ilk baktığımda birkaçını cevapladım, bazılarını tahmin ettim. Bu soruları sizlerle de paylaşıyorum. Belki zor ama eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 29 Eylül Pazartesi 2008 5 13220 0,0
Vesikalık Fotoğraflarınızı Eskiye Benzetin
yearbookyourself.com adlı internet sitesinde vesikalık fotoğraflarınızı veya yüzünüzü gösteren herhangi bir fotoğrafınızı 1950 ile 2000 yılları arasında belirlenmiş olan insan şekline dönüştürebiliyorsunuz. Kendi fotoğraflarımı dönüştürdüm ve oldukça hoşuma gitti. Kendimi çeşitli şekillerde görmek beni eğlendirdi. Bu zevkli olayı sizlerle de paylaşmak istedim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 20 Eylül Cumartesi 2008 0 12289 0,0
Herhangi Bir Sitenin Alexa Bilgilerini Öğrenmek
Bu yazımda herhangi bir websitenin alexa bilgilerini nasıl elde edeceğimizi göstereceğim. Bunun için alexa sağlamış olduğu xml servis ile herhangi bir sitenin alexa verilerini elde edebiliyoruz. Elde ettiğimiz xml dosyasını okuyarakta alexa bilgilerini elde ediyoruz. Birçok sitede alexa ile ilgili hizmetlerin çoğu bu yolu kullanmakta. Verileri elde edeceğimiz alexa adresi şu şekilde olacak : http://www.alexa.com/xml/dad?url=site_adresi. Bu adrese gittiğimizde site ile ilgileri verileri getiren xml bir belge karşımıza çıkıyor. Bu xml dosyayı okuyarak alexa bilgilerini elde edeceğiz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Eylül Pazar 2008 0 13461 3,7
Hizmet amaçlı işler başarıya, kar amaçlı olanlar ise başarısızlığa yöneliktir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009