mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
10 Kasım - Ata'mızı Anıyoruz
10 Kasım - Ata'mızı Anıyoruz 71 yıl önce bugün saat dokuzu beş geçe büyük önderimizi, Ata'mızı sonsuzluğa uğurladık. Büyük önderimizi saygıyla, özlemle anıyoruz.

Sonsuza dek Ata'mızı unutmayacağız, yaşatacağız. O'nun gösterdiği yolda, O'nun emanetleriyle beraber ilelebet payidar olacağız. İzindeyiz....
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 10 Kasım Salı 2009 0 13769 5,0
Asus PDA P565
Asus PDA P565Bugün itibariyle bir PDA kullanıcısı oldum ve Asus P565 modelini aldım. Uzun süre böyle bir PDA almayı ve mobil uygulamalar üzerine daha fazla ağırlık vermeyi düşünüyordum. Uzun araştırmalar sonucu bu modeli almaya karar verdim. Aslında günümüzde en tercih edilen iPhone değil de bu modeli tercih etmem Windows Mobile işletim sisteminden kaynaklanıyor. Bu PDA'i sadece güncel teknolojileri görüp kullanmak için değil ayrıca yazılım geliştirmek için aldım. Yazılım alt yapısı olarak .Net kullanacak olmam nedeniyle bu modeli tercih ettim. Bundan sonra bu PDA'i kullanacağım ve mobil uygulamalar geliştireceğim. Bloğumda da hazırlayacağım uygulamaları ve kodları paylaşmaya çalışacağım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun
29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu OlsunMustafa Kemal Atatürk 'Ya istiklal ya ölüm' parolasıyla çıktığı yolda, bir ulusu bir araya getirme başarısını göstererek, tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen Türk mucizesini gerçekleştirip, 29 Ekim 1923'te Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu ve bizlere emanet etti. Bugün bu kutsal emanetin yani Cumhuriyetimizin 86. yılını kutluyoruz ve yeni, nice yıllara yelken açıyoruz. Bir Türk genci olarak Cumhuriyetimizin sonsuza dek var olacağını, gaflet ve dalalet içinde olanlara izin vermeyeceğimizi belirtmek isterim. Milletimizin, ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlarım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 29 Ekim Perşembe 2009 6 10751 3,7
Yeni (Büyük İhtimalle Son) Bir Eğitim Yılı Daha
Yeni (Büyük İhtimalle Son) Bir Yıl DahaBugün itibariyle yeni -büyük ihitimalle benim için son- bir eğitim yılına başlamış oluyoruz. Eğitim hayatımda 15 yılı geride bıraktım ve 16. yıla bugün itibariyle başlıyorum. İnsan hayatı için oldukça önemli bir zaman dilimi. Hele ki insanın en verimli çağının olması da ayrı bir önem katıyor! Ancak ülkemizdeki eğitim sistemi bu kadar önemli bir zaman dilimini geçirmek için biraz caydırıcı bir etmen. Ancak tüm bu şartlara rağmen bu zamanı geçirmiş bulunuyoruz. Umarım gün geçtikçe herşey yerine oturur. Artık eğitim hayatımda son seneye gelmiş bulunuyorum. Son sene oldukça yoğun geçecek gibi görünüyor. Projeler, bitirme projeleri, iş telaşı, askerlik konusu gibi birçok telaş bekliyor. Umarım benim, arkadaşlarım, okulum ve ülkem için başarılı, hayırlı bir eğitim yılı olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Eylül Pazartesi 2009 2 10457 3,7
Hayırlı Bayramlar - Ramazan Bayramınızı Kutlarım
Hayırlı Bayramlar - Ramazan Bayramınızı KutlarımTüm milletimizin, müslümanların Ramazan Bayramı'nı kutlar, sağlıklı, mutlu, huzurlu bir bayram geçirmeyi temenni ederim. Mübarek Ramazan'ı geride bıraktık ve bunun sonucu olarak kutladığımız Ramazan Bayramı'nı idrak ediyoruz. Her ne kadar benim küçüklüğümün bayramları bile özlenir olsa da, "Nerde o eski bayramlar!" denilse de bayram bayramdır. Her bayram olduğu gibi küçükler yeni kıyafetlerini giyecek ve eş, dost, akraba, komşu ziyaretleri eski bayramlar gibi olmasa da bayram havasını yaşamamıza vesile olacaktır.
Tekrardan tüm milletimizin ve müslümanların Ramazan Bayram'ını kutlar, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir bayram dilerim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 20 Eylül Pazar 2009 7 12125 5,0
alperocalan.com | Hasan Alper Öcalan - Site Tanıtımı
alperocalan.com - Hasan Alper Öcalan - Site TanıtımıBu yazımda sınıf arkadaşım, meslektaşım olan Alper'in sitesini sizlere tanıtacağım. alperocalan.com adı altında yayınladığı sitesiyle birçok kişiye birçok konuda ulaşacağını düşünüyorum. Sitesini açtığından beri paylaştığı bilgiler de bunun bir göstergesi olsa gerek. Ayrıca birçok konuda bilgi sahibi olduğu için yazılarının da sürekli olacağını düşünüyorum. Bu şekilde birçok insana ulaşacak ve faydalı olacaktır. Ayrıca kendisi ile son dönemde oldukça sık zaman geçirdik. Microsoft Yaz Okulu'nda bölümümüzden katılan 3 kişiden birisi. Microsoft Yaz Okulu'na katılsa da Linux üzerine ağırlık veren farklı bir arkadaşımız. Arkadaşıma başarılar diler ve kaynak arayan, bilgi edinmek isteyenlere de sitesini takip etmeyi tavsiye ederim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 13 Eylül Pazar 2009 5 13511 5,0
Büyük işler gibi, büyük düşüncelerinde davula ihtiyaçları yoktur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009