mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Dövme Portalı : Tattoocu.com - Site Tanıtımı
Tattoocu.comBu yazımda sizlere dövme portalı olan tattoocu.com sitesini tanıtacağım. Dünyada dövme artık çok bilinen, aranan ve birçok insana göre gizemli birşey. İnsanlar özellikle internette dövme yaptıracakları yerler ve dövmeler hakkında bilgiler arıyorlar. tattoocu.com sitesinde de dövme sanatını icra edenler çalışmalarını sergiliyorlar. Ayrıca insanlar burada kendilerine dövme ve dövmeci bulabiliyorlar. Dövme yaptırmak isteyenlerin veya dövme ile ilgilenenlerin kesinlikle bakması gereken bir dövme portalı.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 20 Haziran Cumartesi 2009 1 14628 3,6
Pageboss ile Sitenizin Değerlerini Öğrenin - Site Tanıtımı
Pageboss ile Sitenizin Değerlerini Öğrenin - Site TanıtımıBu yazımda sitelerimizin değerlerini öğrenebileceğimiz bir site olan "pageboss.com" sitesini sizlere tanıtacağım. Özellikle blog sahiplerinin blog değerlerini öğrenmek için kullanabilecekleri bir site. Kendi bloğumun değerlerini sıklıkla buradan kontrol ediyorum. Merak ettiğim tüm değerleri buradan rahatlıkla kısa sürede öğrenebiliyorum. Ayrıca bilgileri Ajax teknolojisi kullanarak servis etmesi ve tasarımda javascripte ağırlık verilmesi ayrıca ilgimi çeken bir nokta. Sitelerinizin önemli değerlerini pageboss.com'un sağladığı bilgi servisi ile rahatlıkla öğrenebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 15 Haziran Pazartesi 2009 1 11413 4,2
Web Projelerinde Editör Güvenliği
Bu yazımda web projelerinde çok fazla kullanılan html editörler ile ilgili güvenlik sorunlarından bahsedeceğim. Editörleri kullanmamızın en büyük nedeni html kodlamalarla uğraşmamızı engellemesi ve bileşenler sayesinde dosya işlemleri gibi işlemleri kolaylıkla yapabilmemizdir. Güvenlik sorunları da dosya işlemlerini gerçekleştirme aşamasında ortaya çıkmaktadır. Örnek verecek olursak kendi bloğumda kullandığım ve birçok projede kullanılan FCK editörün dosya işlemlerini yapan bölüm. Bu editörün dosya işlemlerini gerçekleştiren bölümü (kontrol edilmediyse) herkese açık. Bu bölüme ulaşan herkes editörü kullandığımız servera istediği her türlü dosyayı yükleyebilecektir. Bunun için editör kullanırken çok dikkatli olmalıyız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Haziran Pazar 2009 3 14867 5,0
Emu 8086'da Hazırladığım Assembly Örnekler
Bu yazımda mikroişlemciler dersi finaline çalışırken hazırladığım assembly örnekleri paylaşacağım. Final döneminde en fazla çalıştığım derslerden olan mikroişlemciler dersi için yoğun biçimde assembly çalıştım. Küçük ama güzel programlar yazdım. Özellikle assembly kodlamalarla algoritma mantığını geliştirmek için farklı örnekler yaptım. Ayrıca BIOS ve DOS interruptları kullanarak işlem yapma gibi örnekler de hazırladım. Hazırladığım örnekleri ise daha önce buradaki yazımda tanıtmış olduğum Emu 8086 emulator ile çalıştırdım. İlgilenenler için ve assebmly'e başlayacaklar için bu örneklerin faydalı olacağına inanıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 04 Haziran Perşembe 2009 4 67421 4,4
Yeni Bir Final Dönemi
Yeni Bir Final DönemiBugün itibariyle okulumuzda finaller başlamış olup, ben de ilk finalimi olmak için yarını beklemekteyim. Benim için yarın başlayacak olan final dönemi iki hafta sürecek ve son bulacak. Bu süreci yaşayanlar ve yaşayacak olanlar tıpkı benim gibi ve resimdeki gibi oldukça yorgun, sıkıntılı, stresli oluyorlar. Bu dönemde ders çalışma veya sınavların stresi sebebiyle pek fazla birşey yapılamıyor. Bunun için bu süreç içinde bloğumla ve özel çalışma konularımla fazla ilgilenemeyeceğim. Ancak finallerin ardından çalışmalarıma ve paylaşımlarıma kaldığım yerden devam edeceğim. Umarım bu stresli dönemi yaşayacak olan herkes ve ben bu dönemi en iyi şekilde geride bırakırız. Başta kendime olmak üzere herkese başarılar diliyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Haziran Pazartesi 2009 1 12579 4,6
Stajım Microsoft Yaz Okulu'nda
Stajım Microsoft Yaz Okulu'ndaBu yaz yapmak zorunda olduğum ikinci ve son stajımı Microsoft Yaz Okulu'nda yapacağım. Yaklaşık 1500 kişinin başvurduğu Microsoft Yaz Okulu'na bölümümüzden ben dahil 3 kişi katılacağız. Ben, Hasan Alper Öcalan ve Sinan Özkan bölümümüz adına katılacağız. Üçümüzde stajımızı Ankara'da yapacağız. İlk açıklamada ben İzmir'de gözüksem de daha sonra yapılan bir değişim ile stajımı diğer arkadaşlarımıla beraber Ankara'da yapacağım. İlerisi için ve hedeflerim için güzel bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Umarım katılan herkes için hayırlı olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Mayıs Perşembe 2009 11 12792 4,5
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009