mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
lesswordmorework.com | Oğuz Yılmaz - Site Tanıtımı
lesswordmorework.com - Oğuz Yılmaz - Site TanıtımıBu yazımda geçtiğimiz günlerde yayın hayatına başlayan sınıf arkadaşım, hemşehrim (O'da Kırşehirli) Oğuz Yılmaz'ın sitesini daha doğrusu bloğunu sizlere tanıtacağım. Domain olarak lesswordmorework.com gibi oldukça anlamlı bir tercihte bulunmuş. Ayrıca kullandığı sistemi de kendisi hazırlayarak birçok kişiden farklı olduğunu en baştan göstermiş oldu. Kendisi bölümümüzde bizim jenerasyonda en başarılı bilgisayar mühendisi adayı. Bloğunda faydalı bilgiler paylaşacağını ve birçok kişiye faydalı olacağını düşünüyüorum. Bundan sonra onu her zaman takip edeceğim. Sizlere de O'nun bilgi ve tecrübelerinden faydalanmayı tavsiye ediyorum. Blog hayatında hemşehrime başarılar dilerim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 26 Temmuz Pazar 2009 12 13173 3,7
Microsoft Yaz Okulu İlk Haftanın Ardından
Microsoft Yaz Okulu İlk Haftanın ArdındanGeçtiğimiz Pazartesi günü başlayan Microsoft Yaz Okulu Ankara ayağının ilk haftasını geride bıraktık. İlk iki gün boyunca Mesut Aladağ bizlere Windows Server 2008 hakkında bilgiler verdi. Bir serverı en baştan nasıl kurduğumuzu, domaine nasıl kattığımızı, IIS yönetimini, dosyaları yani siteyi nasıl yayınlayacağımızı öğrendik. Tüm bunları da öğrenme esnasında uygulayarak görmüş olduk. Haftanın son üç günü ise Selçuk Uzun bizlere Sql Server 2008 hakkında detaylı bilgiler verdi. Sql Server 2008 kurulumu, gelen yenilikler, Sql hakkında bilgiler edindik. Yine bu konuda da eğitim yanında öğrendiklerimizi uyguladık. Oldukça faydalı bir haftayı geride bırakmış olduk.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Temmuz Cumartesi 2009 4 12949 5,0
Bloğum MVC Versiyon ile Karşınızda
Bugün itibariyle bloğumu MVC ile hazırlamış olduğum sisteme geçirdim ve bu yeni sistem ile karşınızdayım. Son dönemde MVC'ye olan merakımı artırmış ve bilgimi pekiştirmek için bloğumu MVC ile hazırlamaya başlamıştım. Kısa sürede hem kullanıcı tarafını hem de yönetim tarafını MVC ile yeniden hazırlayarak yayına koydum. Bundan böyle uzun süre bu sistemi kullanacağım. Çünkü bu sistem şimdiye dek geliştirdiğim en iyi sistem oldu. Özellikle yönetim bölümü Ajax teknolojisiyle beraber çok kullanışlı oldu. Neredeyse tüm işlemleri Ajax ile yapıyorum. Bunda MVC'nin sağladığı kolaylıkların da payı oldukça büyük. Ayrıca MVC'nin URL yapısında sağladığı kolaylık nedeniyle SEO değerinin de gelişeceğini düşünüyorum. Böylece daha fazla kişiye daha hızlı biçimde paylaşımlarımı sunacağım. Umarım bu değişim herkes için hayırlı olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Şimşek Çaktı, Anakartım Yandı
Şimşek Çaktı, Anakartım YandıDün akşam Ankara'da hava bozdu ve yağmur başladı. Gece 11.00 - 11.30 arası şimşekler çakmaya başladı. Tam dışarı bakmaya giderken aniden büyük bir ses geldi ve irkildim. Bilgisayarımda birşeyler yapıyordum. Geri döndüğümde ekran kararmış ancak çalışır vaziyetteydi. Sonra inceledim ve gördümki modemim gitmiş. Telefon kablosundan gelen yüksek voltaj hem modemime hem de bilgisayarıma zarar verdi. Sonradan öğrendimki yakın çevrede bir kamyona ve bir telefon direğine yıldırım düşmüş. Bunun sonucunda da bizim ev dahil birçok evde elektronik cihazlar zarar görmüş. Şanslıyımki sadece anakartım zarar görmüş. Bilgisayarım dışında başka cihaza birşey olmadı. Ama komuşularımızın birçok elektronik cihazları, kablo sistemleri zarar görmüş. Bu havalarda dikkatli olmak gerekir.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Temmuz Çarşamba 2009 13 14041 4,5
mvc.mehmetduran.com Yayında!
Son dönemde üzerinde yoğun olarak çalıştığım MVC ile bloğumunu tekrardan yazdım. Deneme amaçlı olarak açtığım mvc.mehmetduran.com adresinde bir süre deneyip, eksik ve hataları görüp düzelttikten sonra bloğumu tamamen bu sisteme geçireceğim. Kısa sürede yönetim paneli hariç bloğumu en baştan MVC ile tekrar yazdım. Daha önce yazmış olduğum nesnel kodlar bloğumu MVC ile kısa sürede geliştirmeme neden oldu. Ayrıca MVC'nin sağladığı kolaylıkları da söylemeden geçmeyim. Bir süre burada test edeceğim ve kısa sürede bu sistemi kullanmaya başlayacağım. Ayrıca yönetim panelini de bitirmeyi düşünüyorum. Ayrıca MVC ile edindiğim bilgileri, karşılaştığım sorun ve çözümleri kısa süre içinde bloğumda paylaşmaya çalışacağım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Neler Yapıyorum, Yapacağım?
Tatil dönemindeyim ve Microsoft Yaz Okulu'nda staj yapmayı bekliyorum. Bloğumda reklam olarak yazdığım bir yazı ile bloğumdan ilk paramı kazandım. Önümde yaklaşık 1 ay süre var. Bu sürede hem dinleniyor hem de son dönemde ilgimi çeken Asp.net MVC ile ilgileniyor olacağım. MVC ile ilgili çalışmalarım başladı. İlk işim bloğumu MVC ile yazmak. Bunun bir bölümü tamamlandı ve az bir bölüm kaldı. Çalışmamı bitirdikten sonra bloğumu MVC ile hazırladığım şekilde yayınlayacağım. Bu şekilde SEO değerleri oldukça gelişecek ve daha fazla kişiye ulaşacağım. Ayrıca MVC ile ilgili edindiğim bilgi ve tecrübelerimi çalışmalarım bittikten sonra bloğumda paylaşacağım. Bu çalışma döneminde maalesef bloğumda fazla paylaşım yapamayacağım. Geçen yıl olduğu gibi bu sene de oldukça verimli bir tatil dönemi geçireceğimi düşünüyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 24 Haziran Çarşamba 2009 2 12337 4,4
Ne edersen kendine, edersin kendi kendine.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009