mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
MySql Workbench
MySql WorkbenchBu yazımda MySql veritabanı yönetim sistemi için geliştirilmiş olan MySql Workbench yönetim aracını tanıtacağım. Şimdiye dek projelerde ağırlıklı olarak Ms Sql ile MySql'i kullandım. Ms Sql için Sql Management Studio yönetim aracını kullanırken MySql için MySql Administrator yönetim aracını kullanmaktaydım. MySql için Workbench arayüzünü kullanmaya başladım ve oldukça da memnun kaldım. Çok fazla kullanamasam da Administrator aracına göre oldukça gelişmiş sayılır. Workbench, Administrator arayüzünü içinde barındırmakla beraber Sql sorgulamalarını yapan arayüz ile diagramlar, modeller kullanarak işlemler yapmayı sağlayan arayüzü birleştirerek toplamda 3 farklı arayüzü bünyesinde barındırmakta. Şu anda Workbench, MySql veritabanı yönetim sistemini yönetmek için ideal bir araç. MySql kullananlara tavsiye ederim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asus P565'imi Windows Mobile 6.5'e Yükselttim
Asus P565'imi Windows Mobile 6.5'e YükselttimGeçen Kasım ayında almış olduğum Asus P565 PDA'mın Windows Mobile işletim sistemini yeni sürüme güncellemiş bulunuyorum. WM 6.1 işletim sistemi ile gelen PDA'mın işletim sistemini WM 6.5 sürümüne güncelledim. Güncelleme için Asus'un geliştirmesi gereken yazılımı (rom güncellemesi) değil de bireysel olarak geliştirilen bir yazılımı kullandım. Artık birçok ürün WM 6.5 ile gelmekte ve birçok firma da WM 6.5'e yükseltme için yazılımlarını duyurmuş durumda. Ancak Asus bu konuda bir gelişme göstermedi. Güncelleme konusunu görüşmek için Asus'u aradım ama cevap alamayınca bireysel olarak Asus P565 için geliştirilen ve kullanılması riskli olabilecek yazılımı kullanarak PDA'mı WM 6.5'e yükselttim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » jQuery 1.4 Yayınlandı
jQuery 1.4 YayınlandıJavascript kütüphanesi olan jQuery'nin dördüncü yılında yen bir sürümü yayınlandı. Dördüncü yılında 1.4 sürümü yayınlandı. Yeni sürüm ile yine birçok özellik geliştirilmiş durumda. jQuery'nin yeni versiyonunu (minified) buradan ve (regular) buradan indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca yeni sürüm ile ilgili gelişmeleri, yenilikleri jQuery'nin bu sürüm için hazırlamış olduğu sayfadan da takip edebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Bir Dönem Daha Geride Kaldı
Bir Dönem Daha Geride KaldıEğitim hayatımda bir dönemi daha geride bırakmış bulunuyorum. Oldukça yoğun ve stresli geçen bir dönem oldu. Belki de eğitim hayatımın en yoğun dönemlerinden biriydi. Bunun sonucu olarak da özel çalışmalarıma pek vakit ayıramadım. Dönemi bitirsek de çok daha yoğun bir final dönemi bizleri bekliyor. Önümüzdeki iki haftalık süreç final dönemi. Ancak bizim için final dönemi de son değil. Final döneminin hemen ardından da bitirme projesinin teslimi ve sunumu var. Ocak ayını bu yoğunlukla geçireceğiz. Umarım bu yoğun dönemi hep birlikte en iyi biçimde, başarılı bir şekilde gerimizde bırakırız. Böylelikle eğitim hayatımın sonuna bir adım daha yaklaşmış oluyorum. Kısmetse haziran ayında eğitim hayatını tamamlamış bir bilgisayar mühendisi olacağım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 09 Ocak Cumartesi 2010 4 11869 3,3
2009'u Geride Bırakırken....
2009'u Geride Bırakırken....Bir yılı daha hayat maceramızın derinliklerine göndermeye hazırlanıyoruz. İyisiyle kötüsüyle ömrümüzden bir yıla daha çizik atacağız. Bu yılı tamamlamadan önce kendi açımdan değerlendirmek istedim. Oldukça yoğun bir yılı gerimde bırakıyorum. Yılın başında koyduğum hedefleri büyük ölçüde gerçekleştirdim. Hem okul konusunda hem de kendimi geliştirme konusunda belirlediğim hedeflere ulaştığımı görüyorum. Bu bakımdan iyi bir yılı daha geride bırakıyorum. Yeni yılda da yeni hedefler koymayı ve bu hedeflere başarılı biçimde ulaşmayı umuyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 31 Aralık Perşembe 2009 8 10931 4,2
Visual Studio No Template Information Found Hatası ve Çözümü
Bugün Visual Studio'da çalıştığım bir projeyi açıp birşey eklemek istediğimde No Template Information Found hatası ile karşılaştım ve çıkan ekranda hiçbirşey gözükmemeye başladı. Projeleri görebiliyor ancak projelere hiçbir ekleme yapamıyordum. Özellikler gözükmüyordu. Bu problemi çözmek için Visual Studio'yu onarmak istedim ama bu işlem için de hata oluşuyordu. İnternetten araştırdım ve birçok kişinin bu problemle karşılaştığını gördüm. Umarım kimse sorun yaşamaz ama bu sorunu çözmek için yapmamız gerekenler ise şöyle.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 30 Aralık Çarşamba 2009 6 14621 5,0
Kimse sana senden iyi öğüt veremez.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009