mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Yoğunluk ve Yaşanan Problemler
Son günlerde oldukça yoğunum ve bu yoğunlukta hiç istemediğim bazı olumsuzluklar oldu. Yaklaşık bir hafta boyunca sitemi barındıran hosttaki sıkıntılar ve çalışmalardan dolayı sitem kapalı kaldı. Ayrıca bunun dışında kendi bilgisayarım çöktü ve tüm verilerimi kaybetme durumu ile karşı karşıya kaldım. Çok önemli olan verilerimi kurtarmayı başardım. Yine de veri kayıplarım oldu. Ayrıca herşeyi sil baştan kurmam gerekiyor. Bu sebeple bu işlemlere epey bir zaman ayıracağım. Bu süreçte sitemin verilerini de kaybetmek üzereyken son anda kurtarabildim. Şu anda herşey eskisi gibi olmasa da normale döndü. Sitemdeki sorunlar çözüldü ve bundan sonra sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Tüm bu süreçte sitemi takip edenlerden ve siteme ulaşmaya çalışan herkesten özür dilerim. Umarım bundan sonra böyle sıkıntılar yaşamayız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Imagine Cup 2009 Final Yarışması
Imagine Cup 2009 Final YarışmasıImagine Cup 2009 Türkiye Finali dün İstanbul'da gerçekleştirildi ve ben de hem okulumuzu hem de bölümümüzü temsil eden arkadaşlarımızı desteklemek amacıyla bu organizasyona katıldım. Sonucu bizleri şaşırtsa da oldukça güzel bir etkinlik oldu ve yarışmayı kazanan ekip belirlendi. Maalesef önemli bir başarı beklediğimiz ekibimiz başarı elde edemedi. Yarışmayı kazanarak ülkemizi Mısır'da temsil edecek olan Yeditepe Üniversitesi ekibini tebrik eder, Mısır'da başarılar dilerim. Seneye arkadaşlarım ile beraber katılmayı düşünüyoruz. Umarım seneye bizler de bu noktaya kadar geliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Nisan Cumartesi 2009 1 10111 5,0
mehmetduran.com 1 Yaşında
mehmetduran.com 1 YaşındaBugün itibariyle sitemle beraber 1 yılı devirmiş olduk. Bir yıl önce kendimi geliştirmek, öğrendiklerimi somut hale getirmek amacıyla sitemi açmıştım. İlk açtığımda amacım .Net ile birşeyler geliştirebilmek ve geliştirdiklerimi sitemde hayata geçirmekti. Bunun için blog tarzında birkaç site hazırladım. Sürekli geliştirmeye çalıştım. Daha sonra bu çalışmalarım bitince hazırlamış olduğum bloğumda faydalı bulduğum bilgileri, teknolojileri ele almaya başladım. Geldiğim şu noktada büyük bir gelişme sağladığımı söyleyebilirim. 1 yıl önce açmış olduğum sitem şu anda hiç düşünmediğim bir noktada. Bundan sonra da yeni teknolojileri sunmaya ve faydalı bilgiler paylaşmaya çalışacağım. Umarım hep beraber nice yılları devirir ve amaçlarımıza başarılı bir biçimde ulaşırız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 09 Nisan Perşembe 2009 2 10715 5,0
Host Sorunu ve Bloğuma Erişim Sıkıntısı
Geçtiğimiz hafta sonu hostta çalışma yapılırken yanlışlıkla harddisk üzerinde yapılan işlem sonucu tüm veriler kaybolmuş ve host bir süreliğine hizmet veremez bir duruma gelmiş. Bu süre içinde bloğuma ben dahil kimse erieşemedi. Bu durumu yaşayan herkesten özür dilerim. Ancak benim elimde olmayan nedenlerden dolayı bu sıkıntı oluştu. Ayrıca serverın yeniden aktif hale gelmesiyle beraber kaybettiğim verileri yeniden yükledim. Sık sık yedek almam bu dönemde sıkıntı yaşamamı engellemiş oldu. Ancak ufak tefek veri kayıplarım oldu. Umarım bloğum bundan sonra problemsiz bir şekilde yayın hayatına devam eder.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Nisan Salı 2009 1 11095 3,0
Eğitim Tadında Etkinlik 2009 - Gazi Üniversitesi
Eğitim Tadında Etkinlik 2009 - Gazi Üniversitesi1 Nisan Çarşamba günü Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Akademi Salonu'nda saat 13:30 ile 17:00 arasında Zirvedeki Beyinler Eğitim Kulübü ile YazilimDevi.com tarafından "Eğitim Tadında Etkinlik 2009 - Gazi Üniversitesi" etkinliği düzenlenecektir. Etkinlikte Engin Demiroğ (Zirvedeki Beyinler Eğitim Uzmanı) konuşmacı olarak katılacak. Etkinlikte "Yazılım ve Kariyer", "Mühendislik ve Yazılım", "Asp.net ve Ajax" ile "Linq" konuları ele alınacaktır. Bu etkinlik benim de görev aldığım Bilgisayar Mühendisliği Topluluğu (BMT) tarafından düzenlenmektedir. İlgilenen herkesi etkinliğimize bekleriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Yazılım Geliştirme Süreç Modelleri
Bu yazımda yazılım mühendisliği dersinde görmüş olduğumuz yazılım süreç modellerinden bahsedeceğim. Yazılım ile ilgilenen ve küçük-büyük projelerde yer alan-alacak olan herkesin bilmesi gereken modellerdir. Geçmişten günümüze kullanılmış olan modellerden kısaca bahsederek bunları bilmemizin bizlere ne gibi katkılar sağlayacağını, ne gibi getirileri olacağını daha iyi anlayabiliriz. Yazılım geliştirmek için kullanacağımız bu modeller planlı çalışmamızı ve geliştireceğimiz yazılımları en iyi biçimde geliştirmemizi sağlaycaktır. Şimdi bu modellerin bir kısmına kısaca göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Mart Pazartesi 2009 1 39129 4,4
Önceki 1 2 3 ... 8 9 10 11 12 ... 21 22 23 Sonraki
Şans bir uğraşının eseridir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009