mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Hayatımdaki Gelişmeler
Hayatımdaki GelişmelerUzun süre sonra bu türlü bir yazı yazarak hayatımda gelişen önemli olayları paylaşmak istedim. Öncelikle geçtiğimiz haziran ayında lisans eğitimimi tamamladım ve Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'nden mezun oldum. Daha sonra yine kendi okulumda bulunan Gazi Üniversitesi Bilişim Enstitüsü Bilgisayar Bilimleri Anabilim Dalı'nda tezli yüksek lisans başvurum kabul edildi. Yüksek lisans işinden sonra da Tabim Yazılım firmasında işe başlamış bulunmaktayım. Yani hem okul hem iş hayatımda önemli gelişmeler oldu. Hayatımı yönlendirecek, etkileyecek bu gelişmeleri bloğumda paylaşmak istedim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Temmuz Pazartesi 2010 30 29483 3,8
Sudoku Uygulamam (MDSudoku v1.0)
Sudoku Uygulamam (MDSudoku)Bu yazımda hazırlamış olduğum Sudoku uygulamasını sizlere tanıtacağım. Çok önceden çalışmalarına başladığım ancak yoğunluk nedeniyle uzun süre ilgilenemediğim Sudoku oyununu büyük oranda tamamladım. Açmış olduğum sudoku.mehmetduran.com alt domaininde bu oyunumu sizlerle buluşturacağım ve yenilikleri paylaşacağım. Şu anda web alt yapısı hazır ve oyunu görebiliyor, çözebiliyorsunuz. En kısa sürede Silverlight ve Mobile (C# ve Java ile) versiyonlarını da hazırlayıp, kullanıma sunmayı planlıyorum. Eksik yönü ise oyunun doğruluk kontrolünün olmaması ve verilerin tutulmayışı. İlerleyen süreçte yeni versiyonlarda bu eksikleri tamamlayarak eksiksiz bir oyun haline getireceğim. Bu yaz boyunca bu oyunu tam olarak bitirmeyi ve her platformda çalışan bir uygulama olarak dağıtmayı planlıyorum. Umarım bu hedefime ulaşır ve bu oyunu herkese ulaştırırım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Mezuniyet (Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği)
Mezuniyet (Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği) Bu hafta Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'ndeki lisans eğitimimin son haftası. Dört yıl süren bilgisayar mühendisliği eğitimim bu hafta itibariyle son buluyor. Yedi yaşında annemin ellerinden tutarak başladığım ve on altı yıl süren eğitim hayatım yirmi iki yaşında son buluyor. Yüksek lisans yapmayı düşünsem de ilk hedefim iş hayatına atılmak. Şu anda mezuniyet heyecanı başlamış durumda. Aynı zamanda mezuniyet sonrası hayatın nasıl olacağı da oldukça heyecanlandıran ve düşündüren bir durum. Her ne olursa olsun lisans hayatım sona eriyor. Bu eğitim hayatımın sonu ama yeni bir hayatın da başlangıcı. Bundan sonra almış olduğum eğitimin sağladığı birikimle yönlenecek olan yeni bir hayat - iş hayatı - başlıyor. Umarım insanlığa hizmet edebilecek, birşeyler üretebilecek bir mühendis olmayı başarabilirim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Mayıs Pazar 2010 13 18711 4,5
Gazi Üniversitesi Bilişim ve Kariyer Günleri
Gazi Üniversitesi Bilişim ve Kariyer Günleri Gazi IEEE Öğrenci Kolu ve Bilgisayar Mühendisliği Topluluğunun ortaklaşa düzenlediği bu etkinlik bu yıl ilk olup geleneksel hale gelmesi amaçlanmaktadır.
Kariyer ve Bilişim Günleri etkinliğinin ilk amacı tüm mühendislik dallarına hitap edecek bir etkinlik olmasıdır ve firmalarla öğrenciler arasındaki paylaşımı sağlamaktır. Öğrencilerin gelişen teknolojiye uyum sağlamalarını kolaylaştırırken, mezun oldukları zaman çalışmayı düşündükleri firmalarla onları buluşturmak ve böylece kafalarındaki her türlü soru işaretinin giderilmesi bizler için önemlidir. Ayrıca firmaların akademisyenlerle ortaklaşa projelere imza atmalarına da olanak sağlamaktadır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 21 Nisan Çarşamba 2010 2 16947 3,7
LINQPad
LINQPadBu yazımda Linq sorgulamaları yapabildiğimiz bir editör olan LINQPad'i sizlere tanıtacağım. Son dönemde geliştirdiğim projelerde generic class'ları oldukça sık kullanıyorum. Hatta direk bu yapıları kullanıyorum. İlk zamanlarda Visual Studio'da Linq kodlaması yaparken daha sonra LINQPad'i buldum. Oldukça kullanışlı bir editör. Linq kullanan herkesin sahip olması gereken bir araç. Visual Studio'ya göre daha hızlı. Her sorgunun cevabını almak için sayfa veya program çalıştırılmasına gerek yok. Direk olarak yazdığımız sorgunun cevabını alabiliyoruz. Bence C# ve Linq kullanan herkesin elinin altında olması gereken bir editör.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » mehmetduran.com 2 Yaşında
mehmetduran.com 2 Yaşında2 yıl önce açmış olduğum sitemin bir yılını daha bugün itibariyle devirmiş bulunuyoruz. Bundan 2 yıl önce çok farklı amaçlarla açmayı düşündüğüm ve açtığım sitemin 2. yılını da geride bıraktık. Geçen 2 yıl içinde hem kendi adıma hem sitem adına oldukça büyük gelişmeler oldu. Bu süre içinde sitemi 300.000 civarında kişi ziyaret etti. Kendim de ilk açtığım zamanı düşündüğümde önemli derecede geliştim diye düşünüyorum. Bu gelişimde sitemin etkisi tartışılmaz. Zaten sitemi açma amaçlarımdan birisi de bu idi. 2 yıl önce şu anki durumumu tahmin etsem bu duruma geleceğimi düşünemezdim. Uzun lafın kısası güzel bir 2 yılı geride bıraktık. Umarım bundan sonrası çok daha iyi olur. Hep beraber nice seneleri deviririz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009