mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
MySql .Net Connector (MySql'i Visual Studio ve Linq ile Kullanma)
MySql .Net Connector (MySql'i Visual Studio ve Linq ile Kullanma)Bu yazımda Visual Studio ve bu araç ile hazırladığımız Net projelerinde MySql'i kullanmaya yarayan MySql Connector kütüphanesini tanıtmaya çalışacağım. Bu kütüphane bloğumda kullandığım bir kütüphane ve .Net ile MySql arasında bağlantı kurmamı sağlıyor. Bu kütüphanenin gelişimini sürekli takip edemedim ve daha önce burada yazmış olduğum gibi 5.2 versiyonunu kullanıyordum. Ancak geçen sürede bu kütüphane birçok gelişim göstermiş. En önemli gelişim ise Visual Studio'ya entegre edilmesi ve Data kontrolleri ile özellikle Linq işlemlerinde kullanılır olması. Bu yüzden bu kütüphaneyi tekrardan sizlerle paylaşmak istedim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Eylül Pazartesi 2009 29 31769 3,8
Asp.net ile HttpModule Kullanımı (Sistem Açma ve Kapatma)
Bu yazımda HttpModule kullanmayı ve HttpModule ile neler yapabileceğimizi anlatmaya çalışacağım. Bloğumda zaman zaman eklemeler, güncellemeler yapıyorum. Son olarak bu yazımda anlatacağım Module kullanarak sistem açma ve kapatma işlemi yapan bir uygulama geliştirdim ve kullanmaya başladım. Yazımda HttpModule'ün ne olduğundan çok nasıl kullanıldığını ve neler için kullanabileceğimizi anlatacağım. Şimdi .Net ile hazırladığımız web projelerinde HttpModule oluşturmaya ve nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 19 Eylül Cumartesi 2009 5 23216 4,3
Hayırlı Bayramlar - Ramazan Bayramınızı Kutlarım
Hayırlı Bayramlar - Ramazan Bayramınızı KutlarımTüm milletimizin, müslümanların Ramazan Bayramı'nı kutlar, sağlıklı, mutlu, huzurlu bir bayram geçirmeyi temenni ederim. Mübarek Ramazan'ı geride bıraktık ve bunun sonucu olarak kutladığımız Ramazan Bayramı'nı idrak ediyoruz. Her ne kadar benim küçüklüğümün bayramları bile özlenir olsa da, "Nerde o eski bayramlar!" denilse de bayram bayramdır. Her bayram olduğu gibi küçükler yeni kıyafetlerini giyecek ve eş, dost, akraba, komşu ziyaretleri eski bayramlar gibi olmasa da bayram havasını yaşamamıza vesile olacaktır.
Tekrardan tüm milletimizin ve müslümanların Ramazan Bayram'ını kutlar, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir bayram dilerim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 20 Eylül Pazar 2009 7 12210 5,0
jQuery ile Dinamik Alanlar Oluşturma (Scroll Olmadan ve Yatay)
Bu yazımda jQuery ile sabit uzunlukta bir alan içinde sağa-sola hareket eden ve scroll içermeyen bir alan oluşturmayı anlatmaya çalışacağım. Birçok yerde kullanıldığını özellikle jQuery uygulamalarında kullanıldığını görebiliriz. Daha önce bu örneğin nasıl olacağı konusunda örnek isteyenler de olmuştu. Bunun için bu şekilde bir örnek hazırladım ve sizlerle paylaşıyorum. Böyle bir uygulamanın nasıl yapılacağını göstermek için basit bir örnek hazırladım. Ancak mantığını kavrayanlar her türlü şekile bu uygulamayı sokabilir ve istedikleri uygulamayı geliştirebilirler. Şimdi yapmamız gerekenlere sırayla bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Eylül Cuma 2009 12 28368 4,1
jQuery ile Modal Hazırlama (Eklenti ile)
Bu yazımda jQuery eklentisi olarak hazırladığım Modal uygulamasını sizlerle paylaşacağım. Birçok sitede birçok amaç için modal ile hazırlanmış uygulamalar kullanılmakta. Oldukça sık kullanılan bu uygulamayı jQuery eklentisi olarak hazırladım. Bu uygulama için CSS bilgimizin oldukça iyi olması gerekir. Özellikle tarayıcılarda sorun olmaması için tüm ayrıntıları dikkate almalıyız. CSS bilgimize göre jQuery ile html'i bütünleştirerek uygulamamızı geliştireceğiz. Şimdi eklenti olarak hazırladığım uygulamanın kodlarına ve nasıl kullanıldığına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Yeni (Büyük İhtimalle Son) Bir Eğitim Yılı Daha
Yeni (Büyük İhtimalle Son) Bir Yıl DahaBugün itibariyle yeni -büyük ihitimalle benim için son- bir eğitim yılına başlamış oluyoruz. Eğitim hayatımda 15 yılı geride bıraktım ve 16. yıla bugün itibariyle başlıyorum. İnsan hayatı için oldukça önemli bir zaman dilimi. Hele ki insanın en verimli çağının olması da ayrı bir önem katıyor! Ancak ülkemizdeki eğitim sistemi bu kadar önemli bir zaman dilimini geçirmek için biraz caydırıcı bir etmen. Ancak tüm bu şartlara rağmen bu zamanı geçirmiş bulunuyoruz. Umarım gün geçtikçe herşey yerine oturur. Artık eğitim hayatımda son seneye gelmiş bulunuyorum. Son sene oldukça yoğun geçecek gibi görünüyor. Projeler, bitirme projeleri, iş telaşı, askerlik konusu gibi birçok telaş bekliyor. Umarım benim, arkadaşlarım, okulum ve ülkem için başarılı, hayırlı bir eğitim yılı olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Eylül Pazartesi 2009 2 10530 3,7
Kimse sana senden iyi öğüt veremez.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009