mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
8086 Microprocessor Emulator - İndir
Bu yazımda okulda almış olduğum derslerden olan Mikroişlemciler dersinde kullanacağımız Assembly kodlamalar yapacağımız Emu8086 programını paylaşacağım. Assembly kodlama yapmak, kodları derleyip çalıştırmak, sonuçları görmek için hazırlanmış oldukça faydalı bir program. Hocamız da Assembly kodlamalar ve örnekler için bu programı kullanmamızı tavsiye etti. Şimdilik bu programı sizlerle paylaşıyorum. Önümüzdeki dönemde de yazacağım Assembly örneklerini sizlerle paylaşmayı umuyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 05 Mart Perşembe 2009 2 31288 4,7
Introduction to Algorithms (E-Book)
Introduction to Algorithms  (E-Book)Bu yazımda almış olduğum derslerden olan Algoritmalar dersinin kitabını pdf formatında sizlerle paylaşacağım. Kaynak ingilizce olsa da içinde matematiksel ifadelerin ve algoritma kodlarının ağırlıkta olması sebebiyle anlaşılır bir kaynak. Okulda görmüş olduğumuz dersin içeriği tamamen bu kaynağa dayalı. Algoritma konusunda kendini geliştirmek isteyen ve bazı konularda yardıma ihtiyaç duyanlar bu kaynak ile sorunlarını çözebilirler. Uzun zamandır e-book paylaşmıyordum. Bu kaynağı paylaşarak bu sürece son vermiş oluyorum. Umarım ilgilenenlere ve dersi alanlara faydası olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Şubat Pazartesi 2009 3 19773 4,0
Jquery ve Ajax İşlemlerinde DropDownList Kullanımı
Bu yazımda Jquery ve Ajax işlemlerinde dropdownlist kontrolünün nasıl kullanabileceğimizi hazırladığım bir örnek ile anlatmaya çalışacağım. Bu dönem web tabanlı projeler yapacak olmam ve bunlarda Ajax teknolojisine ağırlık verecek olmam nedeniyle şimdiden kullanacağım bazı yöntemleri geliştirmeye başladım. Bunlardan ilki de Ajax işlemlerinde DropDownList kontrolünü etkin bir biçimde kullanmak. Bu olayı sizlerle de paylaşmak istedim ve güzel bir hazırladım. Veritabanında tuttuğumuz bazı siteleri ve rss adreslerini alıp Ajax işlemi ile alıp DropDownList kontrolüne yükleyeceğiz ve bu kontrolden seçilen sitenin rss adresini okuyacağız. Şimdi bu uygulamayı ve DropDownList kontrolünü nasıl dolduracağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
TeamViewer Uzaktan Kontrol Programı
Bu yazımda yeni farkettiğim güzel bir uzaktan kontrol programını sizlerle paylaşacağım. Arkadaşım Sinan Özkan'ın benimle paylaştığı ve çok faydalı bulduğum programı sizlerle de paylaşmak istedim. Program ile bu programa sahip olan bir başka bilgisayara bağlanıp bağlandığımız bilgisayarı kontrol edebiliyoruz ve istediğimiz şekilde kullanabiliyoruz. Oldukça faydalı bir program olduğunu düşünüyorum. Umarım sizlere de faydası olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Şubat Çarşamba 2009 17 45211 3,4
Jquery ile Tek Tek Kayan Alan Oluşturma ve Ajax ile Rss Okuma Örneği
Bu yazımda Jquery ile hazırladığım uygulamalardan birini daha sizlerle paylaşacağım. Ayrıca hem basit yapısını hem de örnek olması açısından Ajax ile Rss okuma örneği yaparak bu örneği sizlere sunacağım. Uygulamam ise belli bir alanda bulunan elementlerin belli bir süre aralığında sürekli birer birer slayt şeklinde kayması ile oluşuyor. Oldukça faydalı ve kullanışlı bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Bu örneği daha kullanışlı yapmak için de Rss okuma örneğini Ajax ile Class kullanarak hazırladım. Böylece hem örneğimi hem de Ajax ile Class kullanma mantığını daha iyi anlayacağımızı düşünüyorum. Şimdi uygulamamızın yapısına, kodlarına ve örneğimizin de kodlarına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ve Ajax İşlemlerinde Class Kullanma
Bu yazımda Jquery ve Ajax işlemlerinde yazmış olduğumuz class'ları kullanmayı göreceğiz. Ajax metodunda yazmış olduğumuz class'a istekte bulunup class'a ait özellikleri elde edeceğiz. Daha önce yapmak istediğim ancak başaramadığım bu durumu aşağıda linkini vereceğim siteden edindiğim bilgiler ile yapabildim. Böylece Jquery ile Ajax işelemlerini daha etkin daha esnek olarak kullanabileceğiz. Ayrıca bu türlü kullanım ile çok farklı uygulamalar geliştirebiliriz. Önümüzdeki dönemde düşündüğüm bazı uygulamaları bu yöntem ile hazırlayıp kullanacağım. Şimdi bu işlemleri nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Kimse sana senden iyi öğüt veremez.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009