mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
TeamViewer Uzaktan Kontrol Programı
Bu yazımda yeni farkettiğim güzel bir uzaktan kontrol programını sizlerle paylaşacağım. Arkadaşım Sinan Özkan'ın benimle paylaştığı ve çok faydalı bulduğum programı sizlerle de paylaşmak istedim. Program ile bu programa sahip olan bir başka bilgisayara bağlanıp bağlandığımız bilgisayarı kontrol edebiliyoruz ve istediğimiz şekilde kullanabiliyoruz. Oldukça faydalı bir program olduğunu düşünüyorum. Umarım sizlere de faydası olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Şubat Çarşamba 2009 17 45250 3,4
Tatil Bitti. Yeni Bir Dönem Daha Başlıyor
Bugün yarıyıl tatilinin son günü ve yeni bir dönemin başlangıcına kendimi hazırlamaya çalışıyorum. Üniversite hayatımın üçüncü yılı içindeyim ve altıncı döneme başlayacağım. Okul hayatı, yaşadığımız heyecan, stres ve koşuşturma ile inanılmaz derecede hızlı geçiyor. Geçtiğimiz dönem oldukça yoğun geçti ve üç hafta kadar bir süre dinlenme fırsatı bulduk. Bu zaman dilimini de geride bıraktık ve yoğun geçeceğini beklediğim bir dönemin daha arifesindeyiz. Umarım herşey hepimiz için iyi olur diyerek bu döneme giriş yapmaya hazırlanıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 15 Şubat Pazar 2009 7 11132 3,5
Bloğuma Erişim Sıkıntısı
Bir günü aşkın bir süredir hosttan kaynaklanan problemden ötürü siteme ulaşılamıyordu. Bügün itibariyle sorunun çözüldüğünü ve sitemin tekrar aktif olduğunu belirtmek istedim. Maalesef benim elimde olmayan nedenlerden dolayı bu kesinti meydana geldi. Host sağlayan firmamım DNS sunucularında gelen problemden dolayı bu kesinti meydana gelmiş. Umarım bundan sonra böyle kesintiler, arızalar meydana gelmez ve paylaşımlarıma devam ederim. Bu arada siteme ulaşmak isteyen ve ulaşamayan ziyaretçiler ile takip edenlerden bu kesinti nedeniyle özür diler, böyle bir kesintinin bundan sonra olmamasını umut ederim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Şubat Perşembe 2009 2 10032 4,7
Bu Kadar da Olmaz ....
Bu yazımı emeğime saygı göstermeyen, yaptığım bazı uygulamaları alıp onlarca sitede kullanan emek hırsızı (hırsızları) için yazıyorum. Ben bloğumda yaptığım uygulamaları ilgilenen arkadaşlara örnek olması için ve eğitici olması için hazırlıyorum. Ancak geldiğimiz noktada görüyorumki bu hedefimden sapmalar olmuş. Ben hiç bir arkadaşımın örnekleri alıp ticari amaç olmadan kullanmasına birşey diyemem. Umarım yaptıklarımı ticari amaçla kullanan (kullananlar) ne kadar ağır saygısızlık ve emek hırsızlığı yapıldığının farkındadır. Gördüğüm kadarıyla kopyala / yapıştır yapmayı dahi bilmeyen bu insanların bu türlü iş yapmalarına şaşırıyor ve onları yüce Allah'ın adaletine bırakıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery 1.3 Versiyonu için CHM Dokümanı
Jquery 1.3 Versiyonu için  CHM DokümanıBu yazımda Jquery'nin yeni versiyonu için hazırlanmış CHM (Microsoft Compiled Html Help) dosyasını sizlerle paylaşacağım. Daha önce Jquery'nin 1.2 versiyonu için hazırlanmış dosyayı da paylaşmıştım (burada). Yeni yılda yeni bir versiyon ile karşımıza çıkan Jquery'nin tüm özelliklerini örneklerle içeren ve Jquery ile ilgilenen herkesin sahip olması gereken bir dosya. Bu dosyanın eski versiyonu ihtiyaç duyduğumda başvurduğum ilk kaynaktır ve Jquery ile ilgili tüm bilgilerimi neredeyse bu kaynaktan edindim. Yeni versiyon için hazırlanmış dosyayı da elimin altında bulunduracağım. Jquery ile ilgilenen herkesin sahip olması gereken bir kaynak olarak düşünüyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 09 Şubat Pazartesi 2009 4 14444 4,0
Visual Studio 2005 - 2008 Klavye Tuş Bilgileri
Bu yazımda Visual Studio 2005 ve Visual Studio 2008'de klavye tuşlarının ne anlama geldiğini gösteren pdf formatında dosyaları sizlerle paylaşacağım. Daha önce bulduğum ve oldukça faydası olan olan bu kaynakları sizlerle de paylaşıyorum. Visual Studio'yu daha etkin biçimde kullanmak için bu belgelerdeki bilgilerin hepsini olmasa da sık kullanıdığımız bazı özellikleri  ve klavye tuşlarını bilmeliyiz. Böylece yapacağımız işleri daha kısa sürede daha hızlı biçimde yapmış olacağız ve performans kazancı elde edeceğiz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Şubat Cumartesi 2009 0 14208 4,9
Önceki 1 2 3 ... 11 12 13 14 15 ... 21 22 23 Sonraki
Kimse sana senden iyi öğüt veremez.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009